• Het boek krijgt een primeur

    Het boek krijgt een primeur

    Op donderdag 11 oktober 2018 hebben Daniƫlle Harkes en Yvonne Witter het boek 'Bouwstenen voor de toekomst' aan minister De Jonge overhandigd.

    Deze overhandiging vond plaats tijdens de bijeenkomst Parade - Pact voor de Ouderenzorg in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Zo’n 175 organisaties namen deel aan het Pact en zijn al volop aan de slag om eenzaamheid bij ouderen te signaleren en te doorbreken, goede zorg en ondersteuning thuis te organiseren en de kwaliteit van de verpleeghuiszorg te verbeteren. Kortom op naar een inclusieve samenleving!

  • Boek Bouwstenen voor de toekomst gepresenteerd

    Boek Bouwstenen voor de toekomst gepresenteerd

    Het boek Bouwstenen voor de toekomst is op woensdag 10 oktober officieel gepresenteerd tijdens het congres Expeditie Begonia in Amersfoort, dat dit jaar geheel in het teken stond van variaties in woonvormen.

    Namens het ministerie van VWS nam Henk Reinen, MT-lid van de Directie Maatschappelijk Ondernemen van het ministerie, het eerste exemplaar in ontvangst uit handen van de schrijfsters, Daniëlle Harkes en Yvonne Witter.

    Aan het congres in De Rijtuigenloods nabij station Amersfoort Centraal namen ruim 700 mensen deel. Naast het plenaire gedeelte, met toespraken van ervaringsdeskundigen Martijn Kole en Hedy d’Ancona, gingen zij op ontdekkingsreis langs ruim 50 verschillende woonzorgprojecten en -concepten. Tijdens diverse interactieve sessies in de oude treinwagons die in De Rijtuigenloods staan opgesteld kwamen tal van woonvariaties voor ouderen aan bod, van tiny houses tot woonvormen als Gemengd Wonen en De Nieuwe Klinkenberg, waar wonen met dementie in de wijk centraal staat. Ook werd ingegaan op allerlei technologische oplossingen die de ouderenzorg en het langer thuis blijven wonen ten goede kunnen komen.

    Het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg organiseerde het congres voor de vierde keer. Expeditie Begonia is opgezet om meer variatie in wonen, welzijn en zorg te stimuleren. Daniëlle Harkes, manager van het Kenniscentrum, benadrukte dat er veel is bereikt. ‘Er is al veel gebeurd maar we staan nog aan het begin. Er zijn steeds meer woonvariaties, maar we moeten nu volume maken.'

    Masterclass

    Aan het eind van het congres kregen alle deelnemers een exemplaar van het boek Bouwstenen voor de Toekomst. Bij de stand van uitgeverij Acquire Publishing konden zij zich bovendien aanmelden voor de Masterclass Bouwstenen voor de toekomst die Daniëlle Harkes in november verzorgt. Zie daarvoor op deze site de pagina Masterclass.